TASTY, AFFORDABLE, HALAL HANDMADE CHOCOLATE

tempahan sentiasa terbuka

Wednesday, September 15, 2010

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

salam Aidilfitri kepada semua pengunjung setia blog....berbanyak mintak maaf kerana masa yang terhad untuk update blog...

aktiviti blog dan tempahan coklat juga terpaksa dihadkan sepanjang Ramadhan dan Aidilfitiri...untuk menumpukan aktiviti bersama keluarga...=)kami akan mula mengambil tempahan pada bulan Oktober nnti...walaubagaimanapun..event tuk bulan Okt especially wedding and birthday boleh ditempah bermula skrang...hehe...

many designs comings up but i will update as soon as possible as promised before...harap bersabar....selamat hari raya kepada semua

Wednesday, July 14, 2010

NEWEST PRODUCT part 2

kami akan menambah lagi pelbagai variasi coklat sesuai dengan tema pilihan..srbarang pertanyaan boleh sms 0196424861 atau email kepada et_hosp@yahoo.com.my.........


NEWEST PRODUCT

askum semua pengunjung blog, kami telah menambah bebrapa produk baru untuk memenuhi permintaan ramai.........

antaranya mini choc box yg boleh memuatkan 2 bj choc praline
harga RM8 termasuk packaging dalam kotak..gambar packaging sy akan upload kemudian...

Wednesday, June 9, 2010

BEKAS OREO BARU


kali ni kami ade bekas yang dapat memuatkan coklat oreo untuk 6 bj..sesuai untuk hadiah, makan sendiri atau pun tuk hantaran.bekas simple je tp bila dh susun oreo dalamnye nmpak menarik=)



HANTARAN COKLAT KE MENTAKAB PAHANG

tempahan coklat untuk hantaran pertunangan Haslinda DI MENTAKAB PAHANG...penghantaran menggunkan ABX express alhamdullilah selamat sampai.Selamat bertunang dan terima kasih atas tempahan yang dibuat. Tema dipilih Merah dan putih



Sepatutnye ada hiasan diatas bekas hanataran ni..tp xsempat nak amik gambar dan kena bungkus utk pos.Hantaran adalah yang dibawah manakala coklat dalam bekas empat segi untuk tuan rumah merasa...hehe


TESTIMONI: SALAM CKLAT DH SPAI SMLM.RS PN SDP.TQ BYK2.KLU DE PAPE EVENT LG SY TMPH LG =)


STORING A CHOCOLATE

if you can't enjoy all your chocolate right away, here a helpful storage hints to ensure they maintain the great taste :

1.simpan pada suhu bilik dapat mengekalkan rasa coklat yang enak selama 3 minggu (suhu bilik tidak boleh melebihi 20 darjah celcius ) tetapi jgn risau suhu bilik normal malaysia selalunya 28 darjah celcius and the chocolate still in good taste..hehe

2.simpan dalam suhu biasa peti sejuk boleh bertahan selama 3 bulan 

3.coklat yang dibekukan pula boleh bertahan selama 6 bulan

4. solid coklat boleh bertahan lebih lama daripada coklat yang berisi kacang ataupun praline lembut (soft center)

maklumat daripada purdys.com

Wednesday, May 26, 2010

lollichoc rose


Tempahan ni diterima pada minggu lepas (hari Rabu) tempahan dihantar pada (hari Ahad) sempena sambutan hari jadi anak buah Alin (25/5/2010) di Meru klang. Alin request coklat warna asal shj 200 pcs....xnk nmpak simple sgt so sy tmbahkan riben tuk penyeri ....Hepi birthday to you........Tq Alin sbb order..next time order leh dpt diskaun ye....

TESTIMONI: Terima kasih ye kak sbb hantar coklat td.sedap coklatnya (sms)


cartoon shape (car)


yang ni tempahan dari adila utk birthday give kawannya...bentuk kereta dengan chocolate card shape love...nk tunjukkan bentuk kereta sbnrnye..hehe,berminat???kalo nak tempah xboleh pilih bentuk kereta shj sbb mold pakej dengan pelbgai bentuk2 yg menarik spt loceng,matahari,dolphin,kura-kura dan byk lagi.sesuai untuk kids la....packaging sm mcm coklat bear 1pcs each...harga pun sm ek




Monday, May 24, 2010

OREO COATED CHOC

Yang ni juga tempahan yang disiapkan sempena majlis perkahwinan cik nadia di klang pada 1/5/2010..300 bj oreo choc...untuk VIP,sedara dan kenalan rapat...rasanye blum ade lg majlis di Klang especially Taman Sri Andalas yang bg oreo choc...katanye...hehe...bleh promote kat org sn nih...


selain oreo choc...cik nadia juga menempah cupcakes untuk hantaran..36 pcs




coklat bear

maaf la sbb dh lama xupdate blog kerana sibuk dengan tugas-tugas harian dan melayan kerenah anak-anak.masih lagi x semapt nk buat chocolate box, sy tunjukkan temapahan yang telah sy siapkan utk wedding 1/5/2010 Diba (batu pahat) Selamat pengantin baru diucapkan.......200 pcs chocolate bear filled with crispy rice





testimoni from sms: SALAM K. ETY, SORRY LAMBAT FEEDBACK, BZ KEJE..HUHU..CKLT TU SDP..RMAI TNY BLI KT NE..RUPENY DLM TU ADE MCM CRISPY CKET EK..SDAP2.. HEHE.. TQ BYK2 TAU AKAK

Friday, April 16, 2010

NEW PRODUCT coming soon

princess sweets akan menambah beberapa lagi produk baru khasnya untuk hantaran dan hadiah untuk insan tersayang...chocolate box

ade 3 design, 1 small size, 2 medium size sample dlm tempoh pembikinan xsempat lg nak buat sbb nak kejar dateline tempahan 1 Mei ni..mungkin awal Bulan Mei sy akan upload gambarnye...harap bersabar....Terima kasih juga kpd pengunjung blog ni Selamat datang dan harap2 ade produk2 kami yang menambat hati anda semua.Terima Kasih skali lagi =)

CHOCOLATE UNTUK REUNION

yg ni tempahan 2 minggu yg lalu ( tempah hari Jumaat ptg..penghantaran hari Sabtu pg )..last minute request for Cik Aida untuk Reunion Ofismate kalo xsilap...penghantaran dibuat di Taman Desa Baiduri Cheras...
setiap satu crispy rice coated chocolate, strawberry and orange praline..

2 PCS BUDGET CHOCOLATE FOR COLLEGE STUDENT

coklat ynag simple dan murah untuk student Kolej Unikop
2 pcs praline

DOOR GIFT FAMILY DAY

Yang ni sumbangan untuk jabatan oftal Hospital Ampang,
to all staff...praline chocolate with plain milk chocolate (AWAL BULAN MAC 2010)




Wednesday, April 7, 2010

BULAN YANG BARU

alhamdulillah..tamat sudah promosi dan sambutan yang bertanya dan tempahan berjalan seperti yg diharapkan...bulan April plak ade beberapa event yg menanti maklumlah ramai yg nk abadikan tarikh 1 MEI sbgai tarikh yg mudah diingati, Sepanjang Bulan promosi Princess Sweets ade menaja coklat untuk Majlis Hari Keluarga Jabatan Oftal disamping tempahan dari pengunjung-pengunjung blog..terima kasih sy ucapkan...masih belum sempat upload gmbar lagi....sy akan upload gmbar2 terbaru secepat yg mungkin ye..
Walaupun harga promosi telah tamat, harga coklat masih mengikut kuantiti...dan berbaloi,jgn bersedih..feel free to ask me quatation,based on your budget we gladly to help making chocolate princess as your memorable gift

Tuesday, February 9, 2010

CHOCOLATE BUDGET PROMOTION (FEB-END OF MAC 2010)

Alhamdullilah segala cabaran dan dugaan pembuka tirai 2010 tidak sedikit pun memadam semangat untuk lebih maju kehadapan...walaupun tersenyum tapi itulah pengubat duka yang paling mujarab.....Terima kasih tak terhingga atas sokongan anda semua...alhamdulillah tahun ni tempahan juga semakin meningkat...buat masa ni Princess Sweets hanya dapat mengambil tempahan yang dibuat awal sahaja...kami ingin menjaga kualiti produk kami biar sedikit tapi biar berkat dan paling penting pelanggan berpuas hati.

Sehubungan itu kami telah bersepakat untuk mengadakan jualan sempena Bulan Feb dan Mac ..bagi yang ingin mendapatkan produk kami pada harga yang istimewa jangan ketinggalan JUALAN  ini yea...
Sila rujuk ditepi blog untuk keterangan lanjut produk-produk yang terpilih dan disenaraikan.



Tuesday, February 2, 2010

coklat hantaran

tempahan daripada kawan ofis...untuk hantaran pertunangan kedua-dua belah pihak 6 feb 2010 ni kalo x silap...maaf ye tuan punya x tunjuk lg kat public dah kluar dulu kat blog ni...1 tema pink/purple ..1 tema biru putih dengan tulisan tanda sayang....tahniah!!




Monday, February 1, 2010

SIMPLE LOVE LETTER

coklat tempahan daripada sepupu untuk membe katanye...pompuan.hepi besday la...hope enjoy coklat yang simple but sweet ni ek!!! flavour mix..pink theme



love letter 35 pcs

kotak ni sesuai untuk hantaran atau pun hadiah
design coklat biasanya mix and match with also mix flavour atau filling...kalo x muak plak kalo satu jenis rasa je x gitu??/hehe


Sunday, January 24, 2010

coklat blossom

yang ni tempahan untuk kawan kolej adik...mould terbaru dalam koleksi saya..comelx???campuran kacang,praline strawberry and oren..



Saturday, January 23, 2010

lolichoc

tempahan ni baru sahaja disiapkan hari ahad yang lalu untuk Pn nani dari Kuala Pilah. Penghantaran secara pos laju..hantar hari Isnin...Selasa pg dah pun dapat...SO CUTE katanya...kami dari PRINCESS SWEETS berharap semua pelanggan kami berpuas hati dengan tempahan yang diperolehi...Lolichoc yang ditempah sebanyak 50 bj...pelbagai bentuk dan warna dengan riben skali..untuk majlis harijadi...lupa nak bertanya hari jadi sape ek??? HEPI BIRTHDAY lah untuk birthday girl atau boy ni ek..event hari ni,sabtu 23hb/1/2010. Masa sya update blog ni mungkin majlis dah slesai kot..dah sms Pn Nani ni tanya fedback..katanya sedap dan semua orang suka =).... alhamdullilah

Nilah hasil tempahan untuk beliau........

Thursday, January 21, 2010

ok..lah ada banyak lg gambar nak upload tp next time ok..baru saje selesai menyiapkan tempahan lolichoc untuk Pn Nani dari Kuala Pilah untuk event birthday party 23 hb ni...coklat dah dapat..so cute katanye,terima kasih kepada yang mempercayai dan mencuba produk kami..sokongan anda sangat saya hargai..insyaAllah rezeki yang ada dapat dikongsi dengan anak-anak dan paling penting produk kami terus dapat bertahan dan berkembang lebih maju lg..gambarnye saya akan siarkan edisi akan datang.salam..JANGAN SEGAN-SEGAN BERTANYA HARGA MELALUI EMAIL ATAU SMS KE 0196424861...kesulitan amat dikesali

soft box

yang ni plak tempahan dari kawan ofis...saje wat makan..hehe..yummmm,sedap ke??? kat cn sy tunjuk skali gambar kotak 4 bj yang cantik ek..kalo nak tempah warna ikut tema majlis kena tempah lebih awal dan bilangan melebihi 100 kotak...bilangan kurang tetap diterima tapi pilihan warna mengikut stok yang ada ek...
jangan risau..harga bleh dirunding.nak tanya harga sila email atau sms kat sy.sedia mejawabnya dgn segera =)


exclusive magnetic chocolate box


dah lama gak tak update blog..bz cket siapkan tempahan sedia ada...emm ni gambar produk terbaru untuk membe ofis husband....coklat ni pun special design cket sesuai la dgn kotaknye...kotaknya keras,magnet clip pada penutup harga berpatutan coz kotaknya bleh diguna semula untuk ape2 tujuan bersesuaian.just buang coklat tray je.terus bleh guna....hehe

Monday, January 4, 2010

LOLICHOC

new design of lolichoc
tema birthday party dan roses. lolichoc roses is one bite size...sangat cute.color can choose from our range violet,blue,apple green,pink,sweets red,white blended with original chocolate color.Dalamnya ada almond yang dicincang halus. So rasanya creamy ok.not so sweet.

tema birthday part (4 design) package
for quot pls sms me.We would appreciate early booking.Tq


love letter

ucapan sayang dari seorang kekasih untuk buah hati tersayang dari Klang.Simple and nice.Can be eaten too =) tentu berbunga hati si gadis/si jejaka tapi lagi sronok si gadis kot.Rasanya perempuan lbh suka coklat berbanding lelaki.betul ke??hehe...asalnya dia pilih 12 pcs almond+milk chocolate only.tapi disebabkan susunan huruf yang tidak cantik nanti (4x3) sy syorkan kotak 15 bj ni.Kotak pun cantik sesuaila kalo nak yang simple but still nice. Kita layan gambar di bawah ni.sape2 berkenan sms sy ye=)